RECEPTY ADVENI

Kořeněný banánový piškot

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Kořeněný banánový piškot
Kokosová mouka 250 g, DMT 31.08.2023
Hlavní přísada
Kokosová mouka 250 g, DMT 31.08.2023
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Korpus (kruhová forma o průměru 27 cm)

Náplň

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Na koláč nepotřebujete žádné obilniny a obilné mouky! Můžete jej velmi rychle připravit s využitím kokosové mouky, která je skvělá také pro diabetiky a lidé na šetřící dietě. Obsahuje bílkoviny, vlákniny, minerály a uchovává si nízký glykemický index. Když se k tomu přidá vláknina z banánů, budou vaše střeva spokojeně pracovat.

Troubu rozehřejeme na 180 °C. Plech vymažeme nebo vyložíme papírem na pečení.

Oddělíme bílky od žloutků a našleháme je se špetkou soli. Odložíme. Žloutky smícháme s kokosovým olejem, banánovým pyré a agáve sirupem. Přimícháme koření a sůl. Pak přidáme prášek na pečení a kokosovou mouku a vymícháme. Opatrně zapracujeme našlehané bílky. Rovnoměrně rozetřeme na plech a pečeme cca 30 minut. V průběhu kontrolujeme, jakmile začnou hnědnou okraje a střed, těsto je hotové (kokosové těsto se lehce spálí). Necháme vychladnout.

Po vychladnutí můžeme dozdobit dle potřeby. Při alergii na mléčnou bílkovinu, jelikož je těsto sladké a kořeněné, stačí polít domácí čokoládou či potřít marmeládou, či krémem z kokosové šlehačky, či jen vmíchejte nasekané ořechy.

Tvaroh (hutný, od farmářů) smícháme s jahodovým pyré a sladidlem dle potřeby. Hmotu vyšleháme a rozetřeme na vychladlý korpus. Ozdobíme čerstvými jahodami a nasekanou mátou. Uložíme do lednice do podávání.

  • recept Kořeněný banánový piškot