RECEPTY ADVENI

Koláčky rozplývající se na jazyku (bez kynutí)

Bez lepku Bez sóji

Koláčky rozplývající se na jazyku (bez kynutí)
Bezlepková směs pro přípravu kynutého těsta DONUTS & CROISSANTS 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková směs pro přípravu kynutého těsta DONUTS & CROISSANTS 750 g
Kateřina Hájková

Autor receptu

Kateřina hojně peče ze směsí Adveni a z jejích výsledků přechází zrak...

Ingredience

Na náplň

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Tyto koláčky nezůstanou danému názvu nic dlužny. Skutečně se doslova rozplývají na jazyku, jsou lahodné. I když těsto obsahuje droždí, nenecháváme ho kynout, zpracováváme ho ihned. S těstem se velmi dobře pracuje. Koláčky neztvrdnou, díky smetaně a máslu jsou krásně vláčné i druhý den. Ale to je velmi těžké si ověřit, protože většinou do druhého dne nevydrží, sní se „na posezení“.

Smícháme směs DONUTS & CROISSANTS (tzv. ZELENÁ), sůl, citronovou kůru, cukr a droždí. Přidáme žloutek, smetanu a máslo pokojové teploty. Vypracujeme těsto.

Těsto nenecháme kynout. Ihned ho dáme na vál, pomoučíme a vyválíme. Rádýlkem nebo vykrajovátkem si připravíme menší čtverečky. Na čtverečky klademe oblíbenou náplň, pak je „svážeme do uzlíků“. „Uzlíky“ klademe na plech vyložený pečícím papírem a potřeme je rozšlehaným vejcem.

Troubu rozehřejeme na 200 °C, na spodní rošt dáme plech s cca půllitrem vody.

V rozehřáté a zapářené troubě pečeme 7 minut, zvolíme program horkovzduch. Pak vyndáme plech ze spodního roštu, vyvětráme páru, teplotu stáhneme na 180 °C a pečeme ještě cca 15 minut.

Teplé koláčky posypeme moučkovým cukrem.

Z výše uvedených ingrediencí upečeme 1 plech koláčků.

Foto: Kateřina Hájková
  • recept Koláčky rozplývající se na jazyku (bez kynutí)