Kokosové crincles
Bez lepku Bez sóji

Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Že se crincles vyznačují křupavým tvrdým povrchem (jako cookies) a měkkým vláčným vnitřkem (jako brownies) a že mají zvrásněný popraskaný povrch, který zvýrazňuje vrstva moučkového cukru, ve kterém se cukroví obaluje ještě před pečením, to jste se mohli dočíst u receptu na čokoládovoperníkové crincles. Jak těchto efektů dosáhnout popisujeme u receptu na čokoládové bezmléčné crincles. Ale crincles nemusí být jen čokoládové. Tedy ty původní jistě ano. Mimochodem o původ tohoto úžasného cukroví se údajně přou Belgičané a Němci. V Belgii a Německu je toto cukroví velmi populární a to především o Vánocích. K nám proniklo až v posledních letech a v období před Vánocemi se na sociálních sítích objevuje bezpočet lákavých a zdaleka už nejen čokoládových variací. Příkladem jsou tyto výborné crincles kokosové. Pozor, i u nich pamatujte na dvě hlavní zásady, jak dosáhnout křupavého povrchu a měkkého vnitřku: těsto zpracovávejte a pečte dobře vychlazené a nejdříve upečte dvě zkušební kuličky, abyste určili přesně tu správnou dobu pečení. Jinak se z crincles snadno stanou cookies. Ale i ty budou výborné.
Cukr s máslem a vejci vyšleháme do pěny.
Směs BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTÁ) smícháme se špetkou soli a jemně nastrouhaným kokosem. Tuto suchou směs postoupně vmícháme do vyšlehané pěny a vypracujeme husté těsto. Těsto uložíme do lednice na zhruba jednu hodinu.
Ze ztuhlého vychlazeného těsta tvarujeme kuličky o hmotnosti 10 g a obalujeme je hojnou vrstvou moučkového cukru.
Kuličky bohatě obalené v moučkovém cukru klademe na plech vyložený pečícím papírem. Necháváme mezi nimi rozestupy zhruba 2 cm, aby se při pečení neslepily.
Plech s kuličkami vložíme ještě na 30 minut do lednice!
Pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C zhruba 15 minut.
Z výše uvedených ingrediencí připravíme zhruba 50 kokosových crincles.