Kešu „sýr“ s koriandrem
Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Kešu ořechy si namočíme na alespoň dvě hodiny do vody. Stejně tak psyllium odměříme, zalijeme 400 ml vody a necháme dvě hodiny v pokojové teplotě nabobtnat. Poté psyllium, kešu, koriandr, gomasio i citrónovou šťávu dáme do mixéru (nebo robota) a společně zpracujeme na jemnou kaši. Hmotu (bude hned po umixování úplně hladká) vlijeme do připravené skleněné misky.
Dáme do lednice uležet na 2 hodiny. Poté vyklopíme na talíř a podáváme. Skvěle se hodí jako náhrada mozzarely, do salátu i na „chlebíčky“. Samozřejmě pokud byste raději „sýr“ bílé barvy, přidejte nasekaný koriandr až po zpracování hmoty.