Kefírový chléb se semínky a kakaem
Bez lepku Bez vajec Bez sóji

Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
1. Nejprve necháme vzejít v míse kvásek. Droždí, javorový sirup a trochu směsi DONUTS & CROISSANTS (tzv. ZELENÉ) vymícháme do kašičky a necháme v teple pracovat.
2. Do mísy se vzešlým kváskem přisypeme směs DONUTS & CROISSANTS (tzv. ZELENOU) a směs BREADS & BAGUETTES (tzv. MODROU), dále přidáme kmín, sůl, kakao, slunečnicová a dýňová semínka.
3. Pak přilijeme kefír a vodu a všechny ingredience důkladně propracujeme do hladkého těsta, do kterého nakonec zapracujeme olej.
4. Těsto překryjeme potravinovou fólií, aby neoschlo, a necháme ho na teplém místě zdvojnásobit objem.
5. Pak těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu, důkladně propracujeme a utvoříme kvádřík, který vložíme do formy na biskupský chlebíček, vyložené pečícím papírem. Takto necháme zhruba 20 minut odpočívat.
6. Troubu rozpálíme na 270 °C, na spodní rošt vložíme pekáč s 1 litrem vody a po 20 minutách vložíme formu s těstem.
7. Prvních 30 minut pečeme ve formě. Pak chleba i s pečícím papírem vytáhneme z formy a položíme na rošt, teplotu stáhneme na 220 °C, vytáhneme spodní plech se zbytkem vody a dopékáme.
8. Upečený chléb necháme vychladnout na mřížce.