RECEPTY ADVENI

Kávové řezy Ricoré

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Kávové řezy Ricoré
Jáhlová mouka 250 g
Hlavní přísada
Jáhlová mouka 250 g
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Na ozdobení

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Obě mouky promícháme s cukrem, práškem do pečiva, kakaem a práškovým kávovým nápojem. Přidáme přesnídávku, olej a mléko a ručním šlehačem nebo metlou krátce prošleháme. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a uhladíme povrch. Vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme asi 25 minut. Na dno trouby vložíme plecháček s vodou, který zabrání nadměrnému vysušení těsta. Upečenou buchtu vyndáme na mřížku a necháme vychladnout.

Z moučkového cukru a citronové šťávy umícháme hladkou hustou polevu. Moučkový cukr nejdříve prosijeme a poté přidáváme po kapkách citronovou šťávu a stále mícháme. Poleva nesmí být příliš řídká, aby z moučníku nestékala.

Vychladlou buchtu potřeme připravenou polevou a ještě než poleva ztuhne, nakrájíme na kostky. Doprostřed každého kousku vmáčkneme kávové zrno a necháme zatuhnout.

Poznámka

Caro Ricoré je možné nahradit jiným bezlepkovým kávovinovým nápojem, případně práškovou instantní kávou.

  • recept Kávové řezy Ricoré
  • recept Kávové řezy Ricoré