Kávové řezy Ricoré
Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Ingredience
Na ozdobení
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Obě mouky promícháme s cukrem, práškem do pečiva, kakaem a práškovým kávovým nápojem. Přidáme přesnídávku, olej a mléko a ručním šlehačem nebo metlou krátce prošleháme. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a uhladíme povrch. Vložíme do trouby předehřáté na 160 °C a pečeme asi 25 minut. Na dno trouby vložíme plecháček s vodou, který zabrání nadměrnému vysušení těsta. Upečenou buchtu vyndáme na mřížku a necháme vychladnout.
Z moučkového cukru a citronové šťávy umícháme hladkou hustou polevu. Moučkový cukr nejdříve prosijeme a poté přidáváme po kapkách citronovou šťávu a stále mícháme. Poleva nesmí být příliš řídká, aby z moučníku nestékala.
Vychladlou buchtu potřeme připravenou polevou a ještě než poleva ztuhne, nakrájíme na kostky. Doprostřed každého kousku vmáčkneme kávové zrno a necháme zatuhnout.
Poznámka
Caro Ricoré je možné nahradit jiným bezlepkovým kávovinovým nápojem, případně práškovou instantní kávou.