Kávová buchta
Bez lepku Bez sóji

Ingredience
Korpus
Krém
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Pokud hledáte recept na jednoduchý a přitom efektní dezert k odpolední kávě, právě jste ho našli! Kombinace vláčného korpusu a lehounkého šlehačkového moka krému vyrazí vaší návštěvě dech. Pozor si dejte, pokud používáte želatinu připravovanou zatepla. Do šlehačky se musí lít skutečně zchladlá. Doporučujeme dortík dozdobit praženými kávovými zrny v hořké čokoládě a podávat se silným espressem.
V míse promícháme směs BAKE A CAKE s cukrem a práškem do pečiva.
Rozšleháme vejce s jogurtem a vmícháme do nich suchou složku. Přemístíme do dortové formy vyložené pečícím papírem a pečeme při 180 °C asi 30 minut. Poté necháme zchladnout.
Ušleháme vychlazenou šlehačku s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a instantní kávou. Želatinový ztužovač rozmícháme v 50 ml vlažné vody a vmícháme do ušlehané moka šlehačky.
Krém natřeme na dort a posypeme hoblinkami hořké čokolády. Vychladíme v ledničce a podáváme.