Kaštanovo-kokosový koláč s čokoládou
Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Ingredience
Korpus
Náplň
Ozdoba
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Dort z kaštanové mouky není vůbec složitý. Můžete jej využít do více vrstev, nejen do základního korpusu. Dort tak může být úplně bez obilnin, ale také bez mléčné bílkoviny s použitím lahodného kokosového mléka. Když přidáte ještě kousek kvalitní čokolády, vaše chuťové buňky budou spokojeny!
Troubu předehřejeme na 170 °C a připravíme si formu o průměru 18 cm.
Smícháme ingredience na korpus, vznikne nám pevné těsto, které vmačkáme na dno připravené formy (můžeme rozválet a pak vložit do formy, ale jde to krásně rozmačkat). Čokoládu ve vodní lázni rozpustíme, smícháme s kokosovým krémem, vejcem a agáve. Do směsi vmixujeme prosátou kaštanovou mouku a vymícháme v těsto, které bude krémové konzistence. Rozetřeme do připravené formy na spodní vrstvu. Pečeme 30 minut.
Necháme vychladnout a kokosovou šlehačku si vymixujeme s rozpuštěnou čokoládou. Já jsem použila vrchní část kokosového mléka. Kokosové mléko v plechovce (tučné) necháte odležet v lednici, poté otevřete a sejmete vrchní vrstvu kokosové smetany. K té pak přimícháme roztopenou čokoládu, případně lžíci vody. Rozetřeme na připravený koláč a posypeme strouhaným kokosem. Tento krok lze úplně vynechat a podávat pouze spodní vrstvu koláče, případně po vychladnutí polít živou čokoládou a posypat kokosem.