Kaštanové marokánky se zázvorem
Bez lepku Bez vajec Bez sóji

Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Marokánky mohou být i zdravé. Závor, meruňky i třešně jsou dobré v boji proti alergiím i zánětu a kaštanová mouka je zase skvělá pro zažívání. A dohromady skvělé chutnají. Užijte si tuto bezlepkovou lahůdku ve své zdravější podobě.
Mléko přivedeme se špetkou soli a máslem k varu. Jakmile začne probublávat, vmícháme kaštanovou mouku a vymícháme bešamel. Dvě minutky za stálého míchání povaříme a odstavíme. Vmícháme datlový sirup a nakonec vmícháme všechny zbylé ingredience nasekané na malé kousky. Vznikne nám hustá hmota.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Nachystáme si plechy na pečení, které vyložíme papírem na pečení nebo potřeme máslem.
Pomocí dvou lžic dáváme na plech hromádky, které pak rukou rozplácneme na placku. Budou z ní trčet oříšky a kusy ovoce, což je v pořádku. Pečeme 20 minut. Necháme kompletně vychladnout a až poté sejmeme z plechu. Můžeme ozdobit čokoládou.