Kaštanové lívanečky
Bez lepku Bez mléka Bez sóji
Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Kaštanové lívance si můžete užít nejen v klasické sladké podobě, ale i na slano.
Do mléka zašleháme obě vejce a sůl. Mouku postupně vsypáváme a zašleháváme metličkou, aby se ve vznikajícím těstě nevytvořily hrudky. Těsto necháme chvilku dostát a mezitím najdeme, co na hotové lívance namažeme nebo čím je obložíme.
V lívanečníku nebo na pánvi rozpustíme trošku kokosového oleje (doporučuji ho rozetřít peroutkou, silikonovým štětečkem nebo kouskem pečiva jako při výrobě francouzských palačinek crepes). Lívanečky opékáme z obou stran dozlatova.
Pokud by se vám zdálo, že těsto příliš praská, přidejte trochu psylia, chia semínek nebo chia mouky a dolijte přiměřené množství tekutiny.