Kaštanové brownies
Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Brownie je prostě klasika – pevné na dotek, vláčné uvnitř, plná čokoládová chuť. Tak by mělo správné brownie vypadat. Pokud si však hlídáte linie, bude se vám hodit bezlepková odlehčená verze s kaštanovou moukou. Mimochodem kakao je skvělým zdrojem minerálů, vitamínů i vlákniny.
Troubu předehřejte na 165 °C a formu 21×21 cm vyložte papírem na pečení.
Smíchejte tekuté složky a nechte cca 2 minuty odstát. Mezitím zvlášť dobře promíchejte suché ingredience. Ty pak přidejte k tekuté směsi a opět promíchejte. Vznikne lepivé hutné těsto, do kterého vmícháme kaštanové vločky. Pečte 15 minut. Přestože vypadá koláč nedopečeně, vyjměte a nechte ve formě na mřížce vychladnout. Koláč pak bude na povrchu pevný a vevnitř vlhký jako správné brownie.