Kakaový koláč z fazolové mouky
Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Ingredience
Pracovní postup
Jste milovníci čokoládové chutě, ale zároveň dbáte na vyvážený jídelníček? Dobrá zpráva je, že kakao patří mezi ty zdravé potraviny. Když jej smícháte s dalšími léčivými potravinami a netradiční fazolovou moukou, dostanete skvělý koláč, který si vychutnáte, i když netolerujete lepek, vejce nebo mléčné produkty.
Troubu rozehřejeme na 180 °C a formu o velikosti 20×20 cm si vyložíme papírem na pečení. Jablečné pyré rozmixujeme s kokosovým olejem a datlovou pastou. Vmícháme špetku soli, nepražené kakao a fazolovou mouku a dobře promícháme. Těsto přesuneme do připravené formy, pečeme 25–30 minut. Necháme vychladnout na mřížce a podáváme ideálně s čerstvým ovocem.