Kakaový koláč z dýňové mouky
Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Ingredience
Na dozdobení
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Dýňová mouka se získává z výlisků dýňových semínek a pro vysoký obsah bílkovin i vlákniny (a zároveň nízký obsah sacharidů) skvěle doplní bezlepkové pečení. Koho by děsila její typická zelená barva, může ji vyzkoušet do koláče s kakaem, které barvu mouky potlačí a zároveň chuťově i nutričně dýňovou mouku doplní. Koláč je záměrně méně sladký, abyste jej mohli podle chuti dozdobit a nemuseli se bát, že vám ozdobený slepí pusu na několik hodin.
Troubu předehřejeme na 170 °C. Formu o průměru 24 cm vymažeme olejem a vysypeme bezlepkovou moukou. Smícháme suché ingredience. Zvlášť smícháme tekuté ingredience a smícháme obě části dohromady. Nalejeme do formy a pečeme cca 45–50 minut (otestujeme špejlí). Necháme vychladnout na mřížce a dozdobíme podle chuti, skvělá je kombinace s karamelovým krémem, ale výborný bude i s domácí marmeládou a trochou kokosu a čokolády.