RECEPTY ADVENI

Kakaové skořicové trubičky

Bez lepku Bez sóji

Kakaové skořicové trubičky
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Nebe v kuchyni

Autor receptu

Nebe v kuchyni! Vládne v něm Aneta, která svou radost z vaření a pečení sdílí na svém webu už od roku 2015. Aneta vášeň pro pečení zdědila po své prababičce, která byla skvělou cukrářkou. I o její recepty, které jsou rodinným stříbrem, se s námi Aneta ráda podělí.

Ingredience

Na těsto

Na krém

Na ozdobení

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Kakaové trubičky máčené v hořké čokoládě a plněné skořicovým krémem.

Z výše uvedených ingrediencí připravíme cca 40 trubiček.

1. Máslo necháme změknout. Přidáme k němu všechny ingredience a vypracujeme hladké těsto, které dáme odležet do lednice alespoň na 2 hodiny. Před tím než s těstem budeme pracovat, tak ho vytáhneme z lednice a necháme povolit.

2. Těsto ještě propracujeme v rukách, ale ne příliš dlouho, aby nám pod rukama moc nezteplalo. Vyválíme na tenký plát, ze kterého budeme vykrajovat obdélníčky. Když necháme těsto hrubší, tak trubičky budou velké a nebudou vypadat hezky, proto vyválejme těsto do tenka.

3. Kovové trubičky lehce pomažeme máslem, aby šly trubičky po upečení bez problémů sundat. Těsto krájíme na obdélníčky o kousek kratší, než jsou kovové trubičky. Obdélníčky navineme na trubičky. Spojem dolů je pokládáme na plech vyložený pečícím papírem.

4. Pečeme na 160° C lehce do zlatova cca 6–10 minut.

4. Upečené trubičky ještě vlažné opatrně sundáme a necháme vychladit.

5. Připravíme si krém.

6. Vychlazené trubičky ozdobíme čokoládou a necháme zatuhnout.

7. Pomocí cukrářského sáčku s tenčí špičkou plníme trubičky z obou stran. Uchováváme je v chladu.

Krém

1. Do rendlíku dáme 300 ml mléka a ve zbytku mléka rozmícháme pudinkový prášek. Rozmíchaný pudinkový prášek přidáme do mléka a za stálého míchání přivedeme k varu a necháme chvíli „probublat“. Poté přikryjeme teplý hustý pudink potravinovou fólií (aby se nám nevytvořil škraloup) a necháme vychladit.

2. Změklé máslo vyšleháme s cukrem a po částech zašleháváme vychlazený pudink (nezašlehávejte pudink z lednice, krém by se rozdílem teplot mohl srazit). Nakonec zašleháme skořici a dáme krém vychladit.

Foto: Nebe v kuchyni
  • recept Kakaové skořicové trubičky