Kakaové skořicové trubičky
Bez lepku Bez sóji

Ingredience
Na těsto
Na krém
Na ozdobení
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Kakaové trubičky máčené v hořké čokoládě a plněné skořicovým krémem.
Z výše uvedených ingrediencí připravíme cca 40 trubiček.
1. Máslo necháme změknout. Přidáme k němu všechny ingredience a vypracujeme hladké těsto, které dáme odležet do lednice alespoň na 2 hodiny. Před tím než s těstem budeme pracovat, tak ho vytáhneme z lednice a necháme povolit.
2. Těsto ještě propracujeme v rukách, ale ne příliš dlouho, aby nám pod rukama moc nezteplalo. Vyválíme na tenký plát, ze kterého budeme vykrajovat obdélníčky. Když necháme těsto hrubší, tak trubičky budou velké a nebudou vypadat hezky, proto vyválejme těsto do tenka.
3. Kovové trubičky lehce pomažeme máslem, aby šly trubičky po upečení bez problémů sundat. Těsto krájíme na obdélníčky o kousek kratší, než jsou kovové trubičky. Obdélníčky navineme na trubičky. Spojem dolů je pokládáme na plech vyložený pečícím papírem.
4. Pečeme na 160° C lehce do zlatova cca 6–10 minut.
4. Upečené trubičky ještě vlažné opatrně sundáme a necháme vychladit.
5. Připravíme si krém.
6. Vychlazené trubičky ozdobíme čokoládou a necháme zatuhnout.
7. Pomocí cukrářského sáčku s tenčí špičkou plníme trubičky z obou stran. Uchováváme je v chladu.
Krém
1. Do rendlíku dáme 300 ml mléka a ve zbytku mléka rozmícháme pudinkový prášek. Rozmíchaný pudinkový prášek přidáme do mléka a za stálého míchání přivedeme k varu a necháme chvíli „probublat“. Poté přikryjeme teplý hustý pudink potravinovou fólií (aby se nám nevytvořil škraloup) a necháme vychladit.
2. Změklé máslo vyšleháme s cukrem a po částech zašleháváme vychlazený pudink (nezašlehávejte pudink z lednice, krém by se rozdílem teplot mohl srazit). Nakonec zašleháme skořici a dáme krém vychladit.