RECEPTY ADVENI

Kakaové mandlové crincles

Bez lepku Bez sóji

Kakaové mandlové crincles

Hlavní přísady

Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Koupit
 Mandlová mouka extra jemná 250 g
Mandlová mouka extra jemná 250 g
Koupit
Stáňa Hartová

Autor receptu

K domácímu pečení ji před časem přivedla láska. Láska k muži, který má intoleranci na lepek, láska k sobě sama, když hledala vhodnou terapii, láska k bezlepkovému kvásku, který si sama vypěstovala, láska k Adveni, když zjistila, jak krásně se s ní peče, láska k…

Ingredience

Dále budeme potřebovat

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Z receptu na čokoládovoperníkové crincles již víme, že crincles se vyznačují tím, že jsou na povrchu křupavé, ale uvnitř vláčné, měkké a hutně čokoládové. Neboli křupavý povrch crincles připomíná cookies, měkký vláčný a hutný čokoládový vnitřek zase brownies. Vyzkoušejte tuto vynikající variantu oblíbeného cukroví s přídavkem mandlové mouky. Mezi našimi recepty najdete i variantu na výborné čokoládové crincles bez mléka.

Z výše uvedených ingrediencí připravíme cca 30 ks cukroví.

1. Změklé máslo utřeme s cukrem do světlé nadýchané pěny. Ideální je k tomu K-metla od robotu se silikonovými okraji.

2. Do důkladně utřeného másla vmícháme celá vejce.

3. V misce smícháme směs BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTÁ), mandlovou mouku, kypřicí prášek, kakao se špetkou soli a přidáme je do máslové směsi. Vznikne nám kompaktní lehce lepivé měkké těsto konzistence modelíny.

4. Pomocí lžičky nabíráme těsto a v rukách tvarujeme kuličky velikosti vlašského ořechu.

5. Každou kuličku obalíme v moučkovém cukru a položíme na plech vyložený pečícím papírem [foto 1].

6. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C program horní/dolní pečení s ventilátorem cca 12 minut. Zhruba v polovině pečení plech v troubě otočíme, aby se crincles pekly rovnoměrně.

7. Měli bychom dosáhnout popraskaného efektu, ale nesmíme crincles přesušit. Na povrchu by měly být pevné, ale uvnitř musí zůstat měkké [foto 2].

8. Necháme na plechu do úplného vychladnutí.

9. Hotové crincles uchováváme ve vzduchotěsné dóze.

Foto: Stáňa Hartová
  • recept Kakaové mandlové crincles
  • recept Kakaové mandlové crincles
  • recept Kakaové mandlové crincles