Kakaové mandlové crincles
Bez lepku Bez sóji

Ingredience
Dále budeme potřebovat
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Z receptu na čokoládovoperníkové crincles již víme, že crincles se vyznačují tím, že jsou na povrchu křupavé, ale uvnitř vláčné, měkké a hutně čokoládové. Neboli křupavý povrch crincles připomíná cookies, měkký vláčný a hutný čokoládový vnitřek zase brownies. Vyzkoušejte tuto vynikající variantu oblíbeného cukroví s přídavkem mandlové mouky. Mezi našimi recepty najdete i variantu na výborné čokoládové crincles bez mléka.
Z výše uvedených ingrediencí připravíme cca 30 ks cukroví.
1. Změklé máslo utřeme s cukrem do světlé nadýchané pěny. Ideální je k tomu K-metla od robotu se silikonovými okraji.
2. Do důkladně utřeného másla vmícháme celá vejce.
3. V misce smícháme směs BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTÁ), mandlovou mouku, kypřicí prášek, kakao se špetkou soli a přidáme je do máslové směsi. Vznikne nám kompaktní lehce lepivé měkké těsto konzistence modelíny.
4. Pomocí lžičky nabíráme těsto a v rukách tvarujeme kuličky velikosti vlašského ořechu.
5. Každou kuličku obalíme v moučkovém cukru a položíme na plech vyložený pečícím papírem [foto 1].
6. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C program horní/dolní pečení s ventilátorem cca 12 minut. Zhruba v polovině pečení plech v troubě otočíme, aby se crincles pekly rovnoměrně.
7. Měli bychom dosáhnout popraskaného efektu, ale nesmíme crincles přesušit. Na povrchu by měly být pevné, ale uvnitř musí zůstat měkké [foto 2].
8. Necháme na plechu do úplného vychladnutí.
9. Hotové crincles uchováváme ve vzduchotěsné dóze.