Jemný biskupský chlebíček z Adveni kaše quinoové
Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Ingredience
Pracovní postup
Jemný, mokrý, vláčný, úžasně dobrý, jednoduchá příprava, zaručený výsledek.
1. Toffu rozmixujeme s rumem, kůrou a šťávou z Bio citronu. Bílky ušleháme se špetkou soli do tuhého sněhu. Vymažeme tukem formu na malý biskupský chlebíček a vysypeme kukuřičnou strouhankou. Troubu vyhřejeme na 175 °C.
2. Žloutky vyšleháme s oběma cukry do pěny, přidáme rozmixované toffu a zchladlý tuk a opět prošleháme. Ke směsi přisypeme kaši a prášek do pečiva a opatrně promícháme (případně kandované ovoce a nasekanou čokoládu). Nakonec pomalu přidáváme sníh z bílků a opatrně těsto už jen převalujeme, až se s bílky spojí. Těstem naplníme vymazanou a vysypanou formu, uhladíme stěrkou namočenou ve vodě a pečeme dozlatova. Trvá to cca 30 minut. Nejlépe až je špejle zapíchnutá do středu těsta po vytažení pouze s pár drobečky nebo zcela suchá…
3. Hotový chlebíček necháme ve formě vychladnout nejlépe na kovové mřížce a opatrně vyklepneme na tác, posypeme moučkovým cukrem nebo potáhneme čokoládovou polevou…
Tip
Místo kandovaného ovoce můžeme do těsta přidat sušené brusinky a nasekanou hořkou bezmléčnou čokoládu apod.