Jemná omeleta z kaštanové mouky pečená v troubě
Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Ingredience
Volitelně
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Psyllium namočíme do trochy rostlinného mléka a necháme 5 minut nabobtnat. Všechny sypké suroviny promícháme, přidáme namočené psyllium a za stálého míchání přiléváme po lžících mléko, až než vznikne hustší lívancové těsto. To necháme 15 minut odstát. Pokud příliš zhoustne, podle potřeby ho naředíme ještě trochou mléka.
Nepřilnavou pánev nebo hrnec (vhodné do trouby) potřeme olejem a rozetřeme na ni připravené těsto. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme, až než omeleta zezlátne (cca 10–15 minut v závislosti na výšce těsta). Hotovou omeletu vyklopíme na talíř, potřeme džemem a přeložíme. Ozdobíme dle libosti a ihned podáváme.