Jednoduchý koláč z teffové mouky
Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Rychlovka na chvíle, kdy máte chuť na něco dobrého a nechce se vám péct žádný složitý moučník.
Všechny sypké suroviny odměříme do hlubší nádoby a důkladně je promícháme. Poté přidáme tekuté suroviny a vymícháme středně řídké těsto. To nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 160 °C asi 25–30 minut. Necháme krátce vychladnout na plechu a poté vyndáme, aby se koláč zespodu nezapařil.
Můžeme také připravit tmavou variantu, kdy do těsta přidáme 2 lžíce kakaa a 2 lžíce vody. Na obrázku je jeden kousek bez kakaa a jeden s kakaem.
Poznámka
Koláč chutná trochu jako makovec. Určitě by šel vylepšit citronovou nebo čokoládovou polevou.