RECEPTY ADVENI

Řezy jahodové / borůvkové

Bez lepku Bez sóji

Řezy jahodové / borůvkové

Hlavní přísady

Bezlepková směs pro přípravu třeného a litého těsta na sladké pečivo BAKE A CAKE 750 g
Bezlepková směs pro přípravu třeného a litého těsta na sladké pečivo BAKE A CAKE 750 g
Koupit
Kypřicí prášek
Kypřicí prášek
Koupit
Adveni

Autor receptu

Adveni Medical, spol. s r. o. – český výrobce bezlepkových směsí na pečení a kaší.

Ingredience

Na těsto

Na náplň

Na dokončení

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Jahody se šlehačkou to je klasika všech klasik. A když šlehačku osvěžíte jahodovým jogurtem a jako základnu pro tuto pochoutku použijete vláčný piškot, povýšíte ji na druhou. Estetický dojem vyšperkujete červeným dortovým želé. Zkuste také variantu s borůvkami.

Budete potřebovat plech o rozměrech zhruba 29×23 cm. Dále máslo na jeho vymazání a trochu směsi nebo třeba kokosu na vysypání.

Nejdříve si připravíme korpus.

Utřeme žloutky, máslo, cukr krupici a vanilkový cukr do světle žluté pěny.

V míse promícháme směs BAKE A CAKE a kypřicí prášek.

Z bílků ušleháme pevný sníh.

Do žloutkové směsi postupně jemně vmícháme suchou směs, mléko a nakonec velmi opatrně sníh z bílků.

Těsto vylijeme na vymazaný a třeba kokosem vysypaný plech.

Vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme cca 30 minut. Před vyjmutím z trouby provedeme zkoušku špejlí.

Na přípravu náplně si ušleháme šlehačku dotuha. Přidáme jogurt, cukr a zamícháme.

Náplní potřeme vychladlý korpus a uložíme nejméně na 2 hodiny do chladničky.

Jahody nebo borůvky omyjeme, očistíme a koláč obložíme.

Želé připravíme s cukrem a vodou podle návodu na obale.

Pomocí štětce nebo mašlovačky natřeme na jahody / borůvky a necháme zatuhnout.

Foto: Adveni
  • recept Řezy jahodové / borůvkové
  • recept Řezy jahodové / borůvkové
  • recept Řezy jahodové / borůvkové