Jáhly s čočkou po italsku
Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Ingredience
Pracovní postup
Jáhly i čočku smícháme a promyjeme alespoň 3× ve studené vodě. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Ke konci restování přidáme na plátky nakrájený česnek a necháme ho krátce rozvonět. Přisypeme promyté jáhly s čočkou a za stálého míchání asi 2 minuty opékáme. Zalijeme vodou, přidáme pokrájená sušená rajčata, bazalku, oregano, osolíme, opepříme a pod pokličkou za občasného zamíchání dusíme asi 12 minut. V případě potřeby přilijeme další vodu. Jáhly i čočka by měly být měkké, ale nerozvařené. Na závěr necháme 5 minut dojít pod pokličkou. Podáváme ozdobené čerstvou bazalkou.
Poznámka
Hodně neobvyklá kombinace luštěniny a obilniny, která organismu dodá všechny potřebné aminokyseliny pro stavbu bílkovin.