Jáhlovo-šáchorové kuličky rafaello
Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Ingredience
Pracovní postup
Jáhly důkladně promyjeme horkou vodou, pokud jsou starší, spaříme je. Poté je zalijeme rostlinným mlékem, přivedeme k varu a na nejnižším stupni vaříme asi 15 minut. Ke konci vaření hlídáme, aby se jáhly nepřipálily, ale přiléváme jen minimum tekutiny, abychom získali hodně hustou kaši. Když jsou jáhly měkké, kaši osladíme, vmícháme Směs Adina a kokos, případně na ochucení vanilku, skořici nebo kakao a necháme vychladnout. Poté z hmoty formujeme navlhčenýma rukama kuličky, které obalujeme ve strouhaném kokosu. Skladujeme v lednici.
Poznámka
Je-li připravená hmota příliš řídká, přidejte ještě trochu kokosu nebo Směsi Adina.
Foto: petram