Jáhelno-amarathové placičky s hruškovým přelivem
Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Placky na všechny způsoby patří k mým oblíbeným receptům. Můžete je připravit k snídani, obědu i večeři, nebo třeba jako rychlý dezert. Jahelná mouka je velmi zdravá a přirozeně bezlepková, když ji spojíme s protizánětlivým amarantem, máme jídlo jedna báseň. Doplníme vitamíny z ovoce, trochou bílkovin z vajec, zdravým tukem z kokosového mléka a vlastně ten den krásně zdravě začneme :)
Hrušky si očistíme a nakrájíme na malé kousky. Spolu s dvěma lžícemi vody je podusíme, aby úplně změkly. Nastrouháme k nim čerstvý zázvor a rozmixujeme. Odstavíme a necháme v teple pod pokličkou, než si připravíme placky. Smícháme mouky a přidáme vejce, kokosové mléko a rozmixovaný banán (pokud banán netolerujete, stačí cca ¼ hrnku pyré z jiného ovoce). Vymícháme hladké těsto, které pak smažíme na rozehřáté pánvi. Těsto jsem dávkovala větší lžící, jedna větší lžíce odpovídala velikosti lívance. Po usmažené přelijte hruškovým pyré se zázvorem, případně pokapejte ovocnou šťávou. Placky budou moc dobré i s domácí zavařeninou.