Jablkový dezert alá štrúdl
Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji
Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Do mísy si dáme mouky, vodu, rozpuštěný kokosový olej a sůl, popř. sladidlo.
Těsto pak zabalíme do folie a dáme zchladit do lednice.
Mezitím si nastrouháme jablka, do kterých přidáme skořici, pokud chcete tak i rozinky a oříšky.
Těsto si vyválíme, na střed dáme nastrouhaná jablka a zabalíme. Jak na fotce můžete vidět, já jsem experimentovala a štrúdl jsem 2 přeložila a vznikla z toho taková jakási "hrouda", která byla ale moc dobrá, jelikož ty teplé jablíčka vytékaly krásně ven.
Pečeme na 180 °C cca 45 minut. Podáváme pocukrované.