Jablíčkový koláč s čirokovou moukou
Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Ingredience
Na drobenku
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Nejprve si připravíme jablkovou nádivku a drobenku. Na nádivku smícháme nastrouhaná jablka, rozinky, ořechy a skořici. Drobenku připravíme promnutím mouky, tuku a cukru.
Na těsto nejdříve promícháme všechny sypké suroviny, poté přidáme olej a vodu a ručním šlehačem nebo metličkou krátce vyšleháme. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem, na povrch naneseme jablečnou nádivku a posypeme drobenkou. Pečeme při 160 °C asi 25 minut. Po upečení necháme koláč krátce vychladnout na plechu a poté přendáme na mřížku, aby se odspodu nezapařil.