Jablečné růžičky
Bez lepku Bez sóji

Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Jablečné růžičky jsou z těch moučníků, které působí na první pohled složitě, ve skutečnosti jsou však poměrně jednoduché na přípravu. Věřte, nevěřte, zvládnete je i vy. Tuto efektní ozdobu slavnostní tabule vykouzlíte doslova během chvilinky a žádosti o prozrazení receptu na sebe nenechají dlouho čekat. Růžičky totiž potěší svým vzhledem a zároveň uspokojí všechny mlsné jazýčky. Vždyť kombinaci křupavého listového těsta, šťavnatých jablek a pikantní zavařeniny se nedá odolat.
Z výše uvedených surovin připravíme 12 jablečných růžiček.
Listové těsto připravíme dle receptu na přípravu tradičním způsobem nebo dle receptu na přípravu zjednodušeně.
Vychlazené listové těsto rozválíme na lehce pomoučeném vále na cca 0,5 cm vysoký plát.
Plát těsta rozdělíme na 12 proužků.
Každý proužek potřeme marmeládou, pár centimetrů na konci proužku necháme nepotřených. Viz foto 1.
Jablka rozpůlíme a vykrojíme jádřince. Pak jablka nakrájíme na velmi tenké plátky.
Plátky jablek položíme na horní polovinu proužků s marmeládou. Klademe je tak, aby se přes sebe částečně překrývaly – viz foto 2 a srolujeme – viz foto 3 a 4.
Takto připravené růžičky po bocích potřeme rozšlehaným vajíčkem.
Můžeme je uložit do kovové formy na muffiny, aby lépe držely tvar. Viz foto 5 a 6.
Pečeme v troubě předehřáté na 210 °C po dobu 13–15 minut, program horní a dolní ohřev.