RECEPTY ADVENI

Italské kaštanové sušenky (biscotti)

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Italské kaštanové sušenky (biscotti)
Kaštanová mouka 250 g
Hlavní přísada
Kaštanová mouka 250 g
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Kaštanová varianta na toskánské sušenky (biscotti) nazývané cantuccini.

Nejprve v misce promícháme všechny sypké suroviny, poté přidáme olej a pomalu přiléváme vodu, až než vznikne mírně lepivé těsto. Velký plech vyložíme pečicím papírem a pomocí lžíce těsto nandáváme k jednomu kraji do tvaru podlouhlého bochníčku, širokého asi 6 cm a vysokého asi 4 cm. Navlhčenýma rukama zarovnáme. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 15 minut. Poté vyndáme a ostrým nožem nakrájíme na 2 cm silné plátky. Rozložíme je po celé ploše plechu, vrátíme do trouby a pečeme, až než okraje mírně zezlátnou (5–10 minut podle vyhřátí trouby). Upečené sušenky přendáme na mřížku a necháme vychladnout.

  • recept Italské kaštanové sušenky (biscotti)
  • recept Italské kaštanové sušenky (biscotti)