RECEPTY ADVENI

Irský chléb z PARTY směsi bez droždí

Bez lepku Bez vajec Bez sóji

Irský chléb z PARTY směsi bez droždí
Bezlepkový chléb PARTY bílý nebo bagety
Hlavní přísada
Bezlepkový chléb PARTY bílý nebo bagety
Alexandra Brunnerová

Autor receptu

Bezlepkově peče již dlouhé roky. Vyhlášené je její bezlepkové kváskové pečení. Specializuje se na celozrnné bezlepkové pečení. Její znalosti této problematiky jsou výjimečné. Je zakladatelkou a administrátorkou FB skupiny: Pečeme a vaříme (převážně) celozrnně bez lepku. Alex je autorka unikátní Rebelské kuchařky.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Zadělejte na volnější těsto.

Troubu vyhřejte na 200 °C.

Do hrnce (formy) s poklicí dejte čtverec pečicího papíru a na něj vyklopte těsto. Uhlaďte mokrou stěrkou na bochánek a shora nařízněte.

Pečte 35 minut s poklicí, pak poklici sundejte a dopékejte bez poklice 40 minut na 160 °C. Hotový chleba zní na poklep dutě.

Nechejte alespoň 2 hodiny vystydnout. Druhý den je krásně vláčný.

  • recept Irský chléb z PARTY směsi bez droždí
  • recept Irský chléb z PARTY směsi bez droždí