RECEPTY ADVENI

Indická cizrnová placka (cheela)

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Indická cizrnová placka (cheela)

Hlavní přísady

Cizrnová mouka hladká 250 g, DMT 03.07.2023
Cizrnová mouka hladká 250 g, DMT 03.07.2023
Koupit
Rýžová mouka hladká 250 g
Rýžová mouka hladká 250 g
Koupit
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Z obou druhů mouky, koření a vody umícháme řidší těstíčko, husté asi jako na palačinky. Pokud chceme, vmícháme do něj na závěr nastrouhanou nebo nasekanou zeleninu, ale není to nutné, Indové připravují i variantu bez zeleniny. Nepřilnavou pánev vymažeme olejem a z připraveného těstíčka smažíme tenčí placky. Podáváme je jako přílohu k hlavním jídlům, pomazánkám i samostatně.

Poznámky

Placky cheela se správně smaží na oleji, aby byly křupavé, ale je možné smažit je i nasucho na kvalitní nepřilnavé pánvi. Indové běžně přidávají drobně nasekanou cibuli, případně zelené lístky (například špenátu). Nápad s použitím dalších druhů zeleniny jsem čerpala na www.vegan-magic.blogspot.de. Další variantou je použití pouze cizrnové mouky, bez přídavku rýžové nebo tapiokové.

  • recept Indická cizrnová placka (cheela)