Hustá polévka se slzovkou
Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Ingredience
Pracovní postup
Slzovku předem namočíme, nejlépe přes noc. Druhý den slijeme, zalijeme čerstvou vodou, osolíme a uvaříme doměkka (asi 50 minut). Do vývaru můžeme přidat polévkové bylinky, slzovka tak získá lepší chuť.
Čočku také předem namočíme a necháme přes noc nebo alespoň dvě hodiny nabobtnat.
Na rozpáleném oleji orestujeme drobně nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme scezenou čočku, na kostičky nakrájené brambory a veškerou zeleninu. Zalijeme asi 1,5 litrem vody, osolíme, opepříme, přidáme polévkové bylinky a vaříme asi 30 minut. Na posledních 5 minut vmícháme uvařenou slzovku. Před podáváním ozdobíme petrželkou nebo pažitkou.