Hruškový koláč s kaštanovou moukou
Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Ingredience
Na drobenku
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Mouky smícháme s cukrem, práškem do pečiva a xanthanem. Přidáme olej, vodu a krátce prošleháme šlehačem. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Poklademe hruškami pokrájenými na drobné kostičky a pokapanými citronovou šťávou. Na závěr posypeme drobenkou, kterou připravíme promnutím tuku s moukou a cukrem. Pro ozvláštnění můžeme do drobenky přidat lžičku skořice, nebo lžíci kokosu, nebo lžíci kakaa. Pečeme při 160 °C, až než se těsto přestane lepit na špejli. Doba pečení záleží na troubě a na šťavnatosti a množství hrušek, cca 30–40 min.