RECEPTY ADVENI

Hrnečkový koláč

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Hrnečkový koláč
Vegajo
Hlavní přísada
Vegajo
Alexandra Brunnerová

Autor receptu

Bezlepkově peče již dlouhé roky. Vyhlášené je její bezlepkové kváskové pečení. Specializuje se na celozrnné bezlepkové pečení. Její znalosti této problematiky jsou výjimečné. Je zakladatelkou a administrátorkou FB skupiny: Pečeme a vaříme (převážně) celozrnně bez lepku. Alex je autorka unikátní Rebelské kuchařky.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Veganovo vejce smíchat s 6 polévkovými lžícemi vody a nechat odstát cca 2 hodiny, možno i přes noc. Mouku smíchat s práškem do pečiva a solí. Tekuté suroviny smíchat s nabobtnalým Veganovým vejcem a vlít k mouce. Nalít do formy vyložené papírem na pečení a péct asi 30 minut na 170 °C. Smíchat, vlít do mouky, zamíchat, nalít do formy, péct cca 30 minut na cca 170 °C.

  • recept Hrnečkový koláč