RECEPTY ADVENI

Hřebeny s tvarohovomalinovou náplní

Bez lepku Bez sóji

Hřebeny s tvarohovomalinovou náplní
Bezlepková směs pro přípravu listového a filo těsta KREMROLE & BAKLAVA 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková směs pro přípravu listového a filo těsta KREMROLE & BAKLAVA 750 g
Lenka Jurečková

Autor receptu

Lenka se stala nejznámějším propagátorem bezlepkového chleba s psylliem. Ten podle jejího návodu pečou tisíce lidí odkázaných na bezlepkovou dietu a láskyplně mu přezdívají Jureček!

Ingredience

Na náplň

Na dokončení

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Jsou recepty, které přímo volají po obměně a u kterých můžete dát průchod své fantazii. A pak jsou takové, kde se experimenty nevyplácí a je dobré držet se receptu. Protože je zkrátka dovedený k dokonalosti. K takovým patří právě recept na hřebeny s tvarohovomalinovou náplní. Když se plně soustředíte na kvalitně zpracované těsto a dodržíte postup přípravy náplně, odměnou vám bude lehoučká křupavá pochoutka s hedvábně jemnou náplní vonící po malinách. Nic víc, nic míň, jednoduše geniální.

Z výše uvedených surovin připravíme 8 hřebenů s tvarohovomalinovou náplní.

Listové těsto připravíme dle receptu na přípravu tradičním způsobem nebo dle receptu na přípravu zjednodušeně.

Na náplň vymícháme tvaroh s vajíčkem a cukrem.

Připravíme si maliny. Pokud chceme použít mražené maliny a ty jsou hodně „mokré“, svaříme je s trochou cukru a necháme zchladnout.

Vychlazené listové těsto rozválíme na lehce pomoučeném vále na obdélník 50 × 30 cm. Roztřepené okraje odkrojíme.

Obdélník rozdělíme na 8 dílů. Každý díl bude mít 12 × 15 cm. Viz foto 1.

Díly si otočíme širší stranou k sobě a pomyslně rozdělíme na poloviny. Pravou stranu nařežeme vodorovně na proužky. Viz foto 2.

Levou po okrajích pomažeme rozšlehaným vajíčkem. Viz foto 3.

Doprostřed naneseme tvaroh. Viz foto 4. Na tvaroh naneseme maliny. Viz foto 5.

Proužky těsta přehneme přes náplň a na okrajích přimáčkneme. Viz foto 6.

Hřebeny přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme rozšlehaným vajíčkem.

Pečeme v troubě předehřáté na 210 °C po dobu 15–17 minut, program horní a dolní ohřev. Plech s hřebeny vkládáme doprostřed trouby.

Hotové hřebeny můžeme dle chuti posypat moučkovým cukrem.

Foto: Lenka Jurečková
  • recept Hřebeny s tvarohovomalinovou náplní
  • recept Hřebeny s tvarohovomalinovou náplní
  • recept Hřebeny s tvarohovomalinovou náplní
  • recept Hřebeny s tvarohovomalinovou náplní
  • recept Hřebeny s tvarohovomalinovou náplní
  • recept Hřebeny s tvarohovomalinovou náplní
  • recept Hřebeny s tvarohovomalinovou náplní