RECEPTY ADVENI

Hrachové lupínky nachos

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Hrachové lupínky nachos

Hlavní přísady

Mouka ze žlutého hrachu 250 g
Mouka ze žlutého hrachu 250 g
Koupit
Kypřicí prášek
Kypřicí prášek
Koupit
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Mouku promícháme s práškem do pečiva, solí, kořením a olejem. Postupně přidáváme vodu a vypracujeme tuhé nelepivé těsto. To rozválíme mezi dvěma archy pečicího papíru na velmi tenkou placku. Vrchní papír sloupneme a spodní i s těstem přeneseme na plech. Nožem nakrájíme na trojúhelníčky, ale neoddělujeme od sebe. Vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme asi 10–15 minut, až než začnou trojúhelníčkům růžovět špičky. Vyndáme z trouby a po vychladnutí podle řezů nalámeme. Podáváme podobně jako kukuřičné lupínky nachos s nejrůznějšími dipy a salsami, případně jíme jen tak samotné.

Poznámka

Těsto musí být poměrně tuhé a pevné, aby se nelepilo a dalo se dobře odlepit z pečicího papíru. Doporučuji vodu přidávat postupně a těsto propracovat rukou, ne jen vařečkou. Válejte opravdu dotenka, díky tomu jsou nachos správně křupavé.

Inspirovala jsem se na blogu My New Roots receptem na cizrnové nachos. Ty cizrnové se mi moc osvědčily, tak jsem zkusila použít i hrachovou mouku a výsledek dopadl skvěle.

  • recept Hrachové lupínky nachos