RECEPTY ADVENI

Hnízdečka

Bez lepku Bez sóji

Hnízdečka
Bezlepková směs pro přípravu listového a filo těsta KREMROLE & BAKLAVA 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková směs pro přípravu listového a filo těsta KREMROLE & BAKLAVA 750 g
Adveni

Autor receptu

Adveni Medical, spol. s r. o. – český výrobce bezlepkových směsí na pečení a kaší.

Ingredience

Na náplň

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Jaké je nejlepší nádobí na světě? Přece to, které se nemusí umývat. A v ideálním případě ani třídit a recyklovat. Přesně takhle fungují hnízdečka z listového těsta. Poslouží jako malá mistička pro lahodnou náplň a současně si na nich pochutnáte. A čím hnízdečka naplnit? Báječně chutnají s uzeným lososem, ale slušet jim bude například i šunková pěna nebo jakákoli svěží pomazánka z tvarohu či žervé. Podávat je můžete jako předkrm nebo samostatné lehké pohoštění.

Z výše uvedených surovin připravíme 10 hnízdeček.

Listové těsto připravíme dle receptu na přípravu tradičním způsobem nebo dle receptu na přípravu zjednodušeně.

Vychlazené listové těsto rozválíme na lehce pomoučeném vále na cca 0,3 cm vysoký plát.

Z těsta vykrajujeme kolečka. Do části koleček vykrojíme ještě menší kolečko. Plná kolečka budou tvořit spodní základnu. Kolečka s otvorem na ně budeme vršit.

Na jednou plné kolečko navršíme 3 kolečka s otvorem. Okraje „spodního“ kolečka vždy jemně potřeme vodou, aby se pokládané kolečko pěkně „přichytilo“. Viz foto 1–6.

Jakmile máme vytvořená hnízdečka ze 4 vrstev, horní kolečko potřeme rozmíchaným vejcem. Viz foto 7. (Po okrajích hnízdečka nepotíráme.)

Pečeme v troubě předehřáté na 210 °C po dobu 15 minut, program horní a dolní ohřev. Viz foto 8.

Upečená hnízdečka plníme uzeným lososem nakrájeným na drobno.

Foto: Adveni
  • recept Hnízdečka
  • recept Hnízdečka
  • recept Hnízdečka
  • recept Hnízdečka
  • recept Hnízdečka
  • recept Hnízdečka
  • recept Hnízdečka
  • recept Hnízdečka
  • recept Hnízdečka