Fitness bezlepkové sušenky z teffového zrna
Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Ingredience
Volitelné
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Sušenky, které jsou plné nejen proteinu, ale i minerálů a vitamínů, se skvěle hodí nejen po cvičení. Teff je skvělým základem, jelikož zrníčka obsahují 20 % proteinu (8 % esenciálních) a k tomu celou řadu minerálů. Když přidáme protein z rýžové mouky (80 % proteinu) a kokosovou mouku (19 % proteinu), zvýší se nám obsah proteinu velmi významně. K tomu trochu toho zdravého tuku a dalších minerálů z kešu a rostlinného mléka, protizánětlivé látky z kokosu a tolik potřebná vláknina. Samozřejmě přídavkem ořechů přidáme na zdravém tuku a sacharidů v sušenkách najdeme také dost. Prostě dostaneme sušenky, které nás nejen zasytí, ale tělo pěkně vyživí.
Teffové zrno uvaříme podle návodu v dostatku vody na kaši s tím, že vyvaříme přebytečnou vodu. Necháme vychladnout (po vychladnutí bude kaše velmi hustá). V mixéru smícháme rostlinné mléko s předem namočenými kešu a teffovou kaší. Přidáme proteinový prášek, sladidlo (lze použít i panelu) a strouhaný kokos. Troubu dáme předehřát na 180 °C. Nakonec dosypáváme kokosovou mouku do vytvoření pevného hladkého těsta. Rozválíme mezi 2 vrstvami potravinové fólie (doporučuji 0,3–0,5 cm) a vykrajujeme sušenky. Můžeme dovnitř vmíchat hořkou čokoládu nebo třeba bílou čokoládou. Pečeme 20 minut. Necháme na plechu vychladnout. Sušenky budou vevnitř vláčné.