RECEPTY ADVENI

Dýňovo-slunečnicové chlebíky

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Dýňovo-slunečnicové chlebíky
Dýňová mouka 250 g
Hlavní přísada
Dýňová mouka 250 g
Beáta Vörösová

Autor receptu

Píšu blog Veselé Borůvky o paleo / bezlepkové kuchyni a životním stylu.

Ingredience

Na placku 25×20 cm (9 ks)

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Nejžádanějšími recepty jsou vždy nové nápady na chleba. Ať už je alternativ na snídani, kolik chce, chleba je prostě chleba a myslím, že se to v dalších letech v naší kuchyni moc nezmění. Snadno si představíme, čím namazat, naplnit, jen ten základ, kdyby byl dobrý a jednoduchý :)

Známe více druhů pečiva, tentokrát jsem se zaměřila na „sendvičové“. Něco, co můžete namazat a připravit si rychlou svačinu. Ideálním řešením je chlebová placka, kterou pak nakrájíme na libovolné rozměry.

Připravíme si plech s máslovým pečícím papírem a zapneme troubu na 150 °C. Vejce našleháme (pomocí mixéru to trvá cca 3 minuty). Mouky, sůl a jedlou sodu zamícháme a přidáme do vaječné pěny. Opatrně zamícháme a rozlijeme na pečící papír. Pečeme 15 minut.

Poznámka

Tato placká potěší hlavně ty, které intenzivnější ořechové chlebíky moc neoslovují. Chuť je mnohem jemnější, až bych řekla nevýrazná, proto chutná skvěle i s chuťové výraznou pomazánkou. 

  • recept Dýňovo-slunečnicové chlebíky