Dvoubarevná bublanina
Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Mouky promícháme s práškem do pečiva, xanthanem, cukrem a citronovou kůrou. Přidáme olej a postupně za míchání přiléváme vodu tak, aby vzniklo ne příliš řídké, ale snadno roztíratelné těsto. Můžeme ho vypracovat i pomocí šlehače, šleháme ale krátce, aby nám nezgumovatělo. Polovinu těsta odebereme, přidáme k němu lžíci kakaa a dvě lžíce vody a znovu vymícháme.
Na plech vyložený pečicím papírem rozetřeme nejprve tmavé těsto. To rovnoměrně posypeme ovocem (nejlépe vypadá drobné červené, např. rybíz) a na závěr zakryjeme světlým těstem. Pečeme při 160 °C asi 25 minut. Upečený koláč necháme krátce vychladnout na plechu a poté vyndáme na mřížku, aby se nezapařil.