Buchta drobenková
Bez lepku Bez sóji

Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Vždy když se přiblíží léto (rozuměj plavková sezóna), zařeknu se, že to sladké omezím, že teď už budu z buchet uzobávat jen drobenku, protože vím, že základem úspěchu jsou reálná předsevzetí a že drobenky se prostě nevzdám ani za cenu potupy na koupališti. S tímto strategickým plánem jsem se svěřila své kamarádce. Jenže když máte za kamarádku Lenku Jurečkovou, navrhne a nazkouší Vám zrovna celou DROBENKOVOU BUCHTU! Jak to ta holka dělá, že i ty nejobyčejnější věci povýší na opravdové pochoutky?! No nic, stejně jsou teď v módě spíše kypré tvary…
Budete potřebovat plech o rozměrech 40×30 cm a pečící papír na jeho vyložení.
Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh a odložíme si ho stranou.
Do mísy dáme směs BAKE A CAKE, cukr a na kostičky nakrájené studené máslo a připravíme drobenku. Z celého množství připravené drobenky si odebereme 250 g a odložíme si je stranou.
K drobence v míse přimícháme žloutky, mléko a kypřicí prášek. Vše promícháme. Výsledné těsto nemusí být úplně hladké. Nakonec do něho opatrně vmícháme sníh z bílků.
Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a uhladíme ho.
Na těsto můžeme klást kompotované nebo čerstvé ovoce, kostičky čokolády, nebo lžičkou marmeládu. Výborné je také povrch v tenčí vrstvě pokrýt nastrouhanými jablky a posypat skořicí.
Buchtu nakonec posypeme odebranou drobenkou a dáme péct do trouby rozehřáté na 160 °C. Pečeme cca 35 minut. Před vyjmutím z trouby provedeme zkoušku špejlí.