Dort s kokosovým želé
Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Ingredience
Kokosové želé
Sušenkový kakaový korpus
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Nevídáno, neslýcháno a přece je to možné a moc dobré. Prostě skvělá kokosová mouka v každé vrstvě. PS: Kokosové želé můžete vytvořit do skleniček a přelít ovocem rozvařeným s trochou cukru. Je to taky velká dobrota…
1. Troubu vyhřejeme na 160 °C. Do dortové formy vložíme pečící papír, formu uzavřeme a okraje po obvodu odstřihneme, tak abychom uvnitř měi pokryté dno a přesah papíru venku byl jen 0,5–1 cm. Smícháme sypké suroviny na sušenkový korpus přidáme nastrouhaný tuk a vytvoříme těsto, které rukou upěchujeme a rozprostřeme do formy a do boků (můžeme si pomoci lžící). Propícháme vidličkou. Korpus dáme zapéct na cca 20–25 minut. Po upečení formu vyndáme a necháme i s korpusem úplně vychladnout.
2. Plátky želatiny namočíme do studené vody a necháme nabobtnat cca 5–10 minut. 100 ml mléka ohřejeme v hrnečku a odstavíme z plamene, přidáme vyždímanou želatinu a metličkou ji v mléce rozmícháme.
3. Do hrnce vlijeme rostlinné mléko (500 ml). Přivedeme k varu a stáhneme plamen. Přidáme kokosovou mouku a cukr. Vytvoříme vlastně jakousi kokosovou kaši. Sporák vypneme, horkou kaši zjemníme tukem, přidáme kůru a šťávu z citronu a promícháme. Necháme chvilku vychladnout (neměla by být úplně vařící). K teplé kokosové kaši přidáme rozpuštěnou želatinu a vymixujeme v hladkou hmotu.
4. Kokosovou hmotu navrstvíme na sušenkový kakaový korpus, uhladíme a necháme v lednici vychladit nejlépe do druhého dne. Okraje dortu opatrně ořízneme dolů kulatým nožem, odstraníme boční formu. Dort zdobíme ovocem In natura nebo ovocným přelivem.