RECEPTY ADVENI

Domácí těstoviny

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Domácí těstoviny
Bezlepková směs pro přípravu těstovin, vařených a smažených pokrmů, odpalovaného těsta a na zahuštění polévek a omáček PASTA & GNOCCHI 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková směs pro přípravu těstovin, vařených a smažených pokrmů, odpalovaného těsta a na zahuštění polévek a omáček PASTA & GNOCCHI 750 g
Gabriela Šeršeňová

Autor receptu

Gábi Šeršeňová je profesí středoškolská učitelka. Především je to ale maminka čtyř dětí. Bezlepkově peče pro syna už tři roky a pečení je jejím velkým koníčkem. Její tvorbu můžete sledovat na Instagramu glutenfree_sky

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Není nad vlastní domácí těstoviny. Jejich příprava podle tohoto receptu navíc není vůbec složitá a to ani přesto, že se jedná o těstoviny bezlepkové. Konzistenci těsta i krájení těstovin navíc můžete shlédnout na videu.

Přípravu můžete shlédnout i na videu.

Do mísy dáme směs PASTA & GNOCCHI (tzv. ČERVENÁ), vejce a postupně přidáváme vodu.

Ručně vypracujeme plastické těsto, které nelepí.

Lehce pomoučíme pracovní plochu.

Na nudličky těsto vyválíme na tloušťku 1 mm. Necháme těsto krátce zaschnout, pak krájíme nudličky.

Na lasagne, široké nudle, flíčky těsto vyválíme na tloušťku 2 mm. Vykrajujeme ihned po vyválení těsta.

Nudličky sušíme na papírových utěrkách, občas je otočíme.

Lasagne vložíme spolu s „náplní“ do zapékací misky a upečeme.

Široké nudle a flíčky můžeme ihned uvařit v osolené vodě.

TIP: Váleček od Tescomy nám pomůže vyválet těsto rovnoměrně po celé ploše na stejnou tloušťku.

Foto: Gabriela Šeršeňová
  • recept Domácí těstoviny