RECEPTY ADVENI

Cuketový koláč s ořechovou peřinkou

Bez lepku Bez sóji

Cuketový koláč s ořechovou peřinkou

Hlavní přísady

Cizrnová mouka hladká 250 g, DMT 03.07.2023
Cizrnová mouka hladká 250 g, DMT 03.07.2023
Koupit
Čiroková mouka 250 g, DMT 03.08.2023
Čiroková mouka 250 g, DMT 03.08.2023
Koupit
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Peřinka

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Rychlý koláč z protizánětlivé čirokové mouky, který je díky cuketě krásně vláčný. Díky ořechové peřince však dostane koláč úplně nových rozměrů.

Troubu předehřejeme na 200 °C. Nachystáme si formu na koláč (vymazala jsem ji a vysypala, moje má průměr 27 cm).

Smícháme mouky dohromady s kořením, psyliem a jedlou sodou. Zvlášť si smícháme kozí kefír s vejcem (1 celé + 2 žloutky) a lžící zvoleného tuku. Tekutou směs přidáme k suché a necháme odstát 10 minut. Cizrnová mouka nám mezitím nasaje vlhkost a vytvoří se o něco hustší než palačinkové těsto. Medvědí česnek očistíme a nasekáme na drobno, vmícháme do těsta. Těsto rozlijeme / rozetřeme do připravené formy a poklademe na plátky nakrájenou cuketou. Cuketu lehce zatlačíme do těsta. V míse vyšleháme bílky na hustou pěnu a tu rozetřeme na cuketu. Posypeme nadrcenými lískovými ořechy. Dáme péct do trouby na 30 minut, necháme vychladnout.

  • recept Cuketový koláč s ořechovou peřinkou
  • recept Cuketový koláč s ořechovou peřinkou
  • recept Cuketový koláč s ořechovou peřinkou
  • recept Cuketový koláč s ořechovou peřinkou