Cookies s vlašskými ořechy a čokoládou
Bez lepku Bez sóji

Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Příprava je dle mého jednoduchá a výsledek perfektní. Sušenky jsou opravdu krásně křupavé, přiměřeně sladké a klidně si jich pár dejte do mrazáku na horší časy.
Ve větší míse vyšlehejte do světlého krému povolené máslo a cukry.
Do krému přidejte vejce, vanilkový extrakt a opět vyšlehejte.
V menší míse smíchejte mouky, sodu a sůl.
Postupně do krému přidávejte sypkou směs a opatrně vždy promíchejte.
Na závěr přidejte i nasekanou čokoládu a ořechy.
Vzniklé těsto zabalte i s mísou do potravinové fólie a dejte do lednice na min. 2 hodiny.
Vyndejte těsto z lednice, nechte 10 minut povolit a předehřejte troubu na 170 °C.
Z těsta vytvořte kuličky, které s dostatečnými mezerami vyskládejte na pečící papír (na jeden plech nedávejte více jak 12 kuliček).
Cookies dejte do trouby asi na 15 minut.
Tipy a triky
Aby byly cookies hezké a pravidelné, trošku na ně zatlačte lžící ihned poté, co je vyndáte z trouby.