Čokoládový koláč z bílků
Bez lepku Bez sóji

Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Zbyly vám v lednici bílky a nevíte, jak je zužitkovat? Jsou i chutnější možnosti než ultra dietní bílková omeleta. Třeba tenhle úžasně lehoučký čokoládový koláč. Zvládnou ho i naprosté začátečnice a výsledek ocení i nároční mlsouni. Napadá vás jediný důvod, proč ho nezkusit upéct? Nás také ne!
1. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh.
2. V hrnku rozpustíme máslo s čokoládou a necháme zchladnout.
3. Čokoládu s máslem opatrně vmícháme do bílků, nakonec přidáme směs BAKE A CAKE.
4. Těsto můžeme ozvláštnit libovolnými přísadami, které doma najdeme – kousky ovoce, rozinkami, vlašskými ořechy, mandlemi apod.
5. Dno dortové formy vyložíme pečicím papírem, stěny potřeme olejem a těsto vlijeme do formy.
6. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C po dobu cca 40 minut.