RECEPTY ADVENI

Čokoládový koláč z bílků

Bez lepku Bez sóji

Čokoládový koláč z bílků
Bezlepková směs pro přípravu třeného a litého těsta na sladké pečivo BAKE A CAKE 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková směs pro přípravu třeného a litého těsta na sladké pečivo BAKE A CAKE 750 g
Jana Fialková

Autor receptu

V jednoduchosti je síla.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Zbyly vám v lednici bílky a nevíte, jak je zužitkovat? Jsou i chutnější možnosti než ultra dietní bílková omeleta. Třeba tenhle úžasně lehoučký čokoládový koláč. Zvládnou ho i naprosté začátečnice a výsledek ocení i nároční mlsouni. Napadá vás jediný důvod, proč ho nezkusit upéct? Nás také ne!

1. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh.

2. V hrnku rozpustíme máslo s čokoládou a necháme zchladnout.

3. Čokoládu s máslem opatrně vmícháme do bílků, nakonec přidáme směs BAKE A CAKE.

4. Těsto můžeme ozvláštnit libovolnými přísadami, které doma najdeme – kousky ovoce, rozinkami, vlašskými ořechy, mandlemi apod.

5. Dno dortové formy vyložíme pečicím papírem, stěny potřeme olejem a těsto vlijeme do formy.

6. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C po dobu cca 40 minut.

Foto: Jana Fialková
  • recept Čokoládový koláč z bílků