Čokoládové muffiny s vlašskými ořechy a mascarpone
Bez lepku Bez sóji

Ingredience
Náplň
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Poměrně dlouho jsem nepekla a tak jsem si to s muffiny vyloženě užívala. S velkým napětím jsem je opět sledovala, jestli vylezou. Povedlo se a jsou opravdu luxusní! Muffiny jsou díky mascarpone příjemně vláčné, sladké jsou tak akorát a s náplní se hodí i na jakoukoliv slavnostnější příležitost.
Předehřejte si troubu na 180 °C a připravte si formu na muffiny.
V menší míse smíchejte kakao a horkou vodu a dejte stranou.
Vezměte si k ruce novou mísu, ve které vyšlehejte máslo a cukr do světlého krému.
Postupně přidejte obě vejce, rozpuštěné kakao a mascarpone.
Nyní v další míse smíchejte sypké ingredience – mouky, kypřicí prášek a sodu.
Přidejte sypké ingredience do čokoládového krému a opatrně promíchejte.
Vzniklé těsto dejte do jednotlivých formiček a posypte ořechy.
Dejte do trouby a pečte asi 25 minut.
Jakmile jsou muffiny hotové, nechte je vychladnout a mezitím si vyšlehejte mascarpone se smetanou.
Muffin v půlce rozřízněte, naplňte krémem a servírujte.