Čokoládové crincles bez mléka
Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Že se crincles vyznačují křupavým tvrdým povrchem (jako cookies) a měkkým vláčným vnitřkem (jako brownies) už bylo řečeno v receptu na čokoládovoperníkové crincles. Že mají zvrásněný popraskaný povrch, který umocňuje bílý moučkový cukr, také víme. Co je však zásadní pro dosažení těchto efektů? Klíčová je při přípravě crincles práce se studeným těstem. Jednak ho necháme dobře vychladit v lednici (nejlépe přes noc), studené rychle zpracujeme do kuliček, které obalíme v cukru a pečeme. Tím, jak se studené těsto při pečení roztahuje, na povrchu vzniká z moučkového cukru efektní popraskaná glazura a cukroví dostane dramatický hnědo-bílý vzhled. Dalším klíčovým bodem je správná doba pečení. Pokud totiž čas „přetáhnete“, přijdete o vláčný střed. Jak ale říká autorka tohoto receptu, ani tak se nic neděje, upečete klasické čokoládové cookies. Martina má však přeci jen výbornou radu: „Dejte péct nejdříve pouze 2 zkušební „kuličky“. Po 10 minutách vytáhněte, nechte vychladnout a prozkoumejte střed. Dle toho regulujte dobu pečení.“
Na sporáku roztopíme čokoládu s Alsanem a necháme trošku vychladnout.
V míse vyšleháme vajíčko s cukrem.
Do vlažné roztopené čokolády přidáme směs BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTÁ) se špetkou soli, rozmícháme a pak opatrně přidáváme vyšlehané vajíčko s cukrem. Utvoříme hmotu, kterou dáme na zhruba půl hodinky ztuhnout do lednice.
Po vytažení tvoříme kuličky, které pořádně obalujeme v moučkovém cukru a klademe na plech.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C zhruba 10 minut, viz úvodní text k receptu.
Z výše uvedených ingrediencí upečeme cca 20 čokoládových crincles.

