Čokoládová babka s rozinkami
Bez lepku Bez sóji

Ingredience
Na těsto
Na čokoládovou náplň
Na dokončení
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Čokoládou nikdy nic nezkazíte. Ať už ji dáte do čehokoliv, poměrně snadno vykouzlíte výtečný moučník nebo dezert a tak je tomu i v tomto případě. Kynuté těsto, potřené kvalitní čokoládou, posypané sekanými praženými ořechy a rozinkami, je sázka na jistotu.
Na přípravu je nutná forma na biskupský chlebíček nebo toustový chléb o rozměrech 25×12 cm.
Veškeré sypké ingredience smícháme v míse, přidáme vajíčko, citronovou kůru, žloutek, tvaroh a mléko a začneme zapracovávat – ideálně mixérem s hnětacím hákem. Jako poslední do mísy přidáme máslo a vypracujeme hladké těsto, které v míse přetáhneme potravinovou folií, a necháme zdvojnásobit jeho objem.
Mezitím si připravíme čokoládovou náplň – máslo necháme na sporáku povolit, přidáme cukr a rozpustíme čokoládu.
Vykynuté těsto vyválíme na pomoučené pracovní desce na obdélník o rozměrech 20×30 cm. Potřeme bohatě čokoládovou polevou, posypeme ořechy a stočíme jako roládu, kterou podélně rozřízneme, a oba díly zatočíme do copu.
Přeneseme do formy na biskupský chlebíček, posypeme ořechy ještě z vrchu a pečeme v troubě na 180 °C cca 50 minut.