Cizrnovo-melasové sušenky
Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Nesmíte lepek, vejce ani mléko? Nebo jen hledáte trvanlivé sušenky, které vydrží i na cesty? Vyzkoušejte cizrnové sušenky s karamelovou chutí melasy, které vám zpříjemní nejednu kávu.
Hladkou cizrnovou moukou smícháme se solí, sodou a panelou. Přidáme hroznový olej, melasu, vanilkový extrakt a vymícháme v těsto. Můžeme na závěr vmíchat sušené plody moruše bílé (nebo jinou mňamku, kterou tolerujete, jako čoko kousky, kokos atd.). Přidáváme po lžících studenou vodu, abychom získali husté sušenkové těsto, které se příliš nelepí. Dáme do lednice odležet na 30 minut.
Troubu předehřejeme na 175 °C a nachystáme si plech. Těsto rozdělíme na 10 kousků a každý kousek rozválíme (rozplácneme) na sušenku. Pečeme 10–12 minut. Necháme vychladnout na plechu. Skladujeme v dobře uzavřené nádobě.