Čirokový čokoládový koláč s bonbónky Marshmallows
Bez lepku
Ingredience
Těsto
Poleva
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Tenhle koláč je inspirován Amerikou a jejími bonbónky Marshmallows, které si tamní občané dokážou opékat i na grilu. Měla jsem nutkání přidat trochu Coca Coly, ale nakonec jsem se ovládla. Jak by se změnila chuť tohoto duble choco koláče nevím. Můžete to zkusit.
1. Troubu si předehřejeme na 160 °C. V misce si smícháme mouky s jedlou sodou. Zakysanou smetanu vyšleháme s cukrem a vejcem mixérem do kompaktní pěny, vsypeme mouky se sodou opatrně promícháme. Nakonec opatrně vmícháme nasekanou čokoládu a bonbóny. Těsto vlijeme do pečící nádoby vystlané pečícím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě cca 25 minut (nebo až je špejle zapíchnutá do středu těsta po vytažení suchá).
2. Pečící nádobu s koláčem necháme chvilku zchladnout na mřížce, pak opatrně koláč s papírem vyjmeme a položíme na mřížku, aby úplně zchladl. Zatím si necháme v hrnečku na sporáku rozpustit máslo. Za stálého míchání vsypeme cukr a kakao necháme rozpustit a přidáme dvě lžíce horké vody. Vzniklou polevu rozetřeme na zchladlý koláč a necháme v chladnu ztuhnout. Krájíme na kostičky…