Čirokovo-banánové koblížky
Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
A ještě jeden exotický recept. Nejlepší jsou koblížky s pomerančovým nebo ostřejším černorybízovým džemem. Děti moc nemusí kardamom, ale dospělí jeho specifickou chuť v cukrovince tohoto typu jistě ocení…
1. Celé vejce vyšleháme s cukrem, kořením, citrónovou šťávou do žluté pěny. Přidáme rozmačkaný banán a šleháme další tři minuty. Vznikne krásná nadýchaná hmota, do které přisypeme mouku a prášek do pečiva a opět krátce prošleháme, až vznikne řidší těsto.
2. V hlubším hrnci si rozpálíme sádlo s olejem, tak aby koblížky mohly plavat. Přidáme na plátky mrkev (tuk se pak tolik nepřepaluje). Pomocí dvou polévkových lžic tvoříme koblížky nebo spíše takové noky a smažíme je z každé strany dozlatova ve vroucím oleji. Osmažené necháme okapat na ubrousku. Zchladlé podle chuti docukrujeme a podáváme samostatně nebo s pikantním džemem.