Čirokové placičky
Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Ingredience
Pracovní postup
Čirok přes noc namočíme a následující den uvaříme v čerstvé vodě doměkka (cca 50 minut). Protože vaření čiroku trvá dlouho, obvykle vařím větší množství najednou a používám do více receptů.
Bramboru uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a najemno nastrouháme.
Z uvařeného čiroku, nastrouhané brambory, cizrnové mouky a lahůdkového droždí umícháme těsto, do kterého přidáme prolisovaný česnek, majoránku, sůl a pepř.
Nepřilnavou pánev lehce vytřeme olejem, rozehřejeme a pomocí namočené lžíce z těsta nabíráme kousky a formujeme z nich placičky. Smažíme z obou stran dozlatova. Případně můžeme placičky rozložit na plech vyložený pečicím papírem, pokapat olejem a upéct v troubě. Ihned podáváme, dokud jsou placičky křupavé.
Poznámka
Placičky podáváme s pořádnou náloží čerstvé zeleniny.


